Lækker kyllingefilet lavet i airfryer

Kyllingefilet i airfryer | Lækre gyldne kyllingefileter

Kyllingefilet i airfryer er en nem og sund opskrift, der er perfekt til en travl hverdag. Med en airfryer kan du nemt og hurtigt tilberede kyllingefiletter uden at bruge meget olie, samtidig med at du opnår en sprød og saftig overflade. Her i dette blogindlæg vil vi kigge nærmere på, hvor lang tid kyllingefilet skal stege, hvordan man kan krydre kyllingefilet, hvad der kan serveres til, og hvor mange kalorier der er i kyllingefilet.

Hvor lang tid skal kyllingefilet stege i airfryer?

Når du tilbereder kyllingefilet i en airfryer, er det vigtigt at finde den rette tilberedningstid, så du opnår en saftig og mørt resultat. Generelt tager det mellem 15-20 minutter ved 200 grader Celsius at stege en kyllingefilet i en airfryer, men det afhænger også af størrelsen på kyllingefiletten og temperaturen i din airfryer. Hvis dine kyllingefileter er små eller tynde, kan de have brug for mindre tid, mens større og tykkere kyllingefileter vil have brug for mere tid i airfryeren.

Det er vigtigt at huske på at tjekke dine kyllingefileter regelmæssigt, mens de er i airfryeren. På den måde kan du undgå, at de bliver tørre eller overkogte. Hvis du er usikker på, om dine kyllingefileter er tilberedt helt igennem, kan du bruge en kødtermometer til at tjekke, om temperaturen i kyllingefileten er nået op på 75 grader Celsius. På den måde kan du være sikker på, at dine kyllingefileter er tilberedt korrekt og er sikre at spise.

Hvordan krydrer man kyllingefilet?

At krydre kyllingefilet kan være en sjov og kreativ proces, da der er mange forskellige krydderier og urter, der kan anvendes. En enkel måde at krydre kyllingefilet på er at lave en simpel marinade af olivenolie, salt, sort peber, paprika og hvidløgspulver, som giver en simpel men velsmagende smag.

En anden måde at krydre kyllingefilet på er at lave en tør rub af forskellige krydderier og urter, som du kan gnide ind i kyllingefileten, før du tilbereder den i airfryeren. For eksempel kan du bruge en blanding af spidskommen, paprika, hvidløgspulver og løgpulver for at give kyllingefileten en mexicansk-inspireret smag. Alternativt kan du bruge en blanding af timian, rosmarin, salvie og hvidløg for at give kyllingefileten en klassisk urtesmag.

En anden måde at krydre kyllingefilet på er at tilføje en syrlig marinade, der giver kyllingefileten en sød og sur smag. For eksempel kan du lave en marinade af honning, sojasauce, ingefær og hvidløg, som giver en asiatisk-inspireret smag. Du kan også bruge en marinade af balsamicoeddike, dijon-sennep, honning og hvidløg for at give kyllingefileten en syrlig smag.

Uanset hvilken metode du vælger at krydre kyllingefilet på, er det vigtigt at lade kyllingefileten trække marinaden eller tør rubben i et par timer, så smagen kan trænge ind i kødet. Du kan også tilføje forskellige ingredienser, såsom citronsaft eller forskellige typer eddike for at give kyllingefileten en frisk smag.

Hvor mange kalorier er der i kyllingefilet?

Mængden af kalorier i kyllingefilet kan variere afhængigt af størrelsen på stykket og hvordan det tilberedes. Generelt set indeholder kyllingefilet en relativt lav mængde kalorier sammenlignet med andre kødprodukter.

En typisk kyllingefilet på omkring 100 gram indeholder cirka 165 kalorier, 31 gram protein og 3,6 gram fedt. Hvis du fjerner skindet, vil det reducere mængden af kalorier og fedt betydeligt.

Hvis du ønsker at vide den præcise mængde kalorier i en bestemt kyllingefilet, kan du bruge en online kalorietæller eller en app til at beregne det ud fra størrelsen på stykket og tilberedningsmetoden. Det er vigtigt at huske på, at mængden af kalorier i kyllingefilet kan variere afhængigt af, om det er stegt i olie eller tilberedt i en airfryer uden tilsat olie.

Generelt set er kyllingefilet en sund kilde til protein, der er nødvendigt for opbygning og vedligeholdelse af muskler og andre kropsfunktioner. Det kan være en del af en sund og afbalanceret kost, når det tilberedes på en måde, der reducerer mængden af tilsat fedt og salt.

Hvad serverer man til kyllingefilet?

Kyllingefilet er en alsidig ingrediens, der kan serveres med mange forskellige tilbehør. Der er mange måder at tilberede kyllingefilet på, og tilbehøret kan variere alt efter den tilberedningsmetode, du vælger. Her er nogle eksempler på, hvad man kan servere til kyllingefilet:

  1. Grøntsager: Friske grøntsager er en sund og farverig tilføjelse til enhver tallerken med kyllingefilet. Du kan for eksempel servere dampede eller grillede grøntsager som broccoli, gulerødder, asparges eller squash.
  2. Salat: En let salat med grøntsager og en vinaigrette-dressing kan være et perfekt supplement til kyllingefilet. Du kan prøve en klassisk grøn salat eller en mere kreativ salat med nødder eller frugt.
  3. Kartofler: Bagte eller kogte kartofler er en nem og velsmagende måde at tilføje kulhydrater til din tallerken med kyllingefilet. Du kan også prøve at lave søde kartofler eller en kartoffelpuré. Men også klassikere som pommes frites, råstegte kartofler eller kartoffelbåde.
  4. Ris: Hvis du vil have noget mere fyldigt til dit måltid, kan du servere ris som tilbehør. Du kan prøve at koge risene i bouillon eller tilsætte krydderier for ekstra smag.
  5. Pasta: En lækker pasta-ret kan også være en god match til kyllingefilet. Du kan prøve en simpel pasta med hvidløg og olivenolie eller en mere kompleks pasta med grøntsager og ost.

Uanset hvad du vælger at servere sammen med kyllingefilet, er det vigtigt at sørge for, at det supplerer og komplimenterer smagen af kyllingen.

Kyllingefilet i airfryer

Opskrift på lækker og saftig kyllingefilet lavet i airfryer
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Køkken: Verden
Keyword: Kylling i airfryer, Kyllingefilet, Kyllingefilet i airfryer
Antal: 1
Kalorier: 165kcal

Ingredienser

  • 4 Stk Kyllingefilet
  • 2 Spsk Olivenolie
  • 1 Tsk Salt
  • 1/2 Tsk Sort peber
  • 1 Tsk Hvidløgspulver
  • 1 Tsk Paprika

Sådan gør du

  • Forvarm din airfryer til 200 grader Celsius i 5 minutter
  • I en skål blandes olivenolie, salt, sort peber, hvidløgspulver og paprika
  • Vend kyllingefileterne i krydderiblandingen, indtil de er dækket på begge sider
  • Placer kyllingefileterne i airfryerens kurv og tilbered dem i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte
  • Server straks, evt. med en grøn salat, grillede grøntsager eller pommes frites

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering