Lækre danske frikadeller lavet i airfryer

Frikadeller i airfryer | En dansk klassiker i airfryer

Frikadeller er i sandhed en ægte dansk klassiker – ligesom bl.a. stegt flæsk og æbleskiver. Frikadeller har været en sand favorit for danskerne i mange år og er fortsat en af de retter som vi hyppigst laver. Men hvis du er på udkig efter en ny måde at lave de velkendte frikadeller på, så præsentere vi dig her for vores opskrift på frikadeller i airfryer.

Hvordan laver man frikadeller?

Men hvordan laver man de bedste frikadeller i airfryer? Det er heldigvis hverken svært eller krævende at lave sine frikadeller – uanset om du laver dem i ovn eller i din airfryer. Vi mener selvfølgelig at den bedste måde at lave sine frikadeller på, er ved at lave dem i airfryer.

Der findes mange forskellige versioner og udgaver af de velkendte frikadeller. Nogle af versioner er blevet gjort populære af diverse madbloggere, mens andre har udviklet deres helt personlige måde at lave frikadeller på. Med vores opskrift på airfryer frikadeller vil du få den helt klassiske form for frikadeller som er både lækre og fulde af smag.

Hvis man skærer det helt ind til benet kan spørgsmålet “hvordan laver man frikadeller?” besvares ganske enkelt. Man blander sine ingredienser i farsen, former farsen til frikadeller og stiller dem herefter i sin airfryer. På under 20 minutter vil du her have velsmagende frikadeller lavet i airfryer.

Hvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet?

Med så lækre og velsmagende frikadeller lavet i airfryer, kan man hurtigt komme til at lave flere end man kan spise. Derfor kan det være en god idé at gemme resten, og ikke spise sig overmæt.

Men hvor længe kan frikadeller helt præcist holde sig i køleskabet? Som ved andet tilberedt kød gælder tommelfingerreglen at det kan holde sig i køleskabet i cirka 4-6 dage efter tilberedelse. Her er det dog vigtigt at huske på, at frikadeller skal opbevares i en frysepose eller i en lufttæt bøtte.

Hvad får man til frikadeller?

Som vi efterhånden har slået fast, er frikadeller en ægte dansk klassiker. Men hvad får man til frikadeller? Hver familie og person har, med garanti, hver deres yndlingstilbehør til velsmagende frikadeller og der er heller intet forkert svar.

Nogen foretrækker frikadeller på et stykke rugbrød – altså en stks frikadellesmørrebrød. Andre spiser frikadeller med cremede flødekartoffler. Men det kan også være stuvede grøntsager til dine airfryer frikadeller.

En af vores yndlingsretter som tilbehør til frikadeller i airfryer må være rodfrugter eller bagte kartofler i airfryer. Hvad man får til frikadeller er, med andre ord, en meget personlig sag. Hvis du er i tvivl om hvad du kan få af tilbehør til frikadeller, er det derfor blot om at prøve sig frem.

Lækre danske frikadeller lavet i airfryer
Udskriv
5 fra 1 stemme

Frikadeller i airfryer

Velsmagende og klassiske frikadeller lavet i airfryer
Forb. tid35 minutter
Tilb. tid15 minutter
Køkken: Dansk
Keyword: Danske frikadeller, Frikadeller i airfryer opskrift, Klassiske frikadeller i airfryer
Antal: 4 personer
Kalorier: 165kcal

Ingredienser

 • 500 gram hakket svinekød
 • 1 stk løg
 • 0.5 dl rasp
 • 1 stk æg
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber
 • 1 dl mælk

Sådan gør du

 • Start med at skære dit løg fint
 • Saml herefter alle din ingredienser i en skål og rør godt rundt
 • Lad herefter din fars hvile i 30 minutter i køleskabet
 • Tag derefter din fars ud og form dine frikadeller. Brug evt en ske til at få farsen op med
 • Placer dine formede frikadeller i din airfryer på 180 grader i 15 minutter. Vend dem cirka efter 7-8 minutter for at sikre en lige stegning
 • Server dine frikadeller med dit favorittilbehør

Noter

Ønsker du en anden smagsvariation i dine frikadeller i airfryer, kan du roligt tilføje ekstra krydderier efter behov

2 kommentarer til “Frikadeller i airfryer | En dansk klassiker i airfryer”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering