Lækre spejlæg lavet i airfryer

Spejlæg i airfryer | Nemme spejlæg tilberedt i airfryer

Spejlæg lavet i airfryer er en enkel og lækker morgenmad, der er nem at lave og passer perfekt til en travl hverdag. Opskriften er nem at følge og giver dig et perfekt resultat hver gang. Med denne opskrift kan du imponere dine gæster eller forkæle dig selv med et lækkert og nemt morgenmåltid.

Hvordan laver man spejlæg?

For at lave lækre og nemme spejlæg i en airfryer skal du først tænde airfryeren og indstille den til 180 grader. Når airfryeren er varm, skal du bryde æggene i den enkelte form eller i en form, der passer til din airfryer. Sørg for at æggene ikke lægger sig ovenpå hinanden.

Læg formen eller de enkelte æg i airfryeren og lad dem stege i ca. 3-5 minutter, afhængig af hvor faste du ønsker dine spejlæg. Brug en tandstik eller en kniv til at tjekke om æggene er færdige.

Når æggene er færdige, skal du tage dem ud af airfryeren og server dem med det samme.

Du kan evt. servere dem med lidt salt, peber og eventuelt lidt bacon for at fuldende brunchfølelsen.

Eksperimenter med at lave spejlæg i airfryer

Du kan også vælge at tilføje andre ingredienser til dine spejlæg, før du sætter dem i airfryeren. For eksempel kan du tilføje lidt hakket persille eller dild, eller tilsætte et drys ost eller skinke. Dette vil give dine spejlæg en ekstra smag og dimension.

En anden mulighed er at lave “sunny side up” æg, som er et æg med blød kogt blomme. For at lave dette skal du bryde ægget direkte i airfryer, og lade det stege i ca. 3-5 minutter.

Spejlæg lavet i airfryer er en nem og hurtig måde at lave en lækker morgenmad. Det er også sundere end at stege æggene i en pande, da det kræver mindre fedt. Prøv det selv og se hvor nemt det er at få et lækkert morgenmåltid på bordet.

Hvor mange kalorier er der i et spejlæg?

Et spejlæg indeholder omkring 78 kalorier. Dette er baseret på et standard æg på medium størrelse, som vejer omkring 50 gram. Det er vigtigt at bemærke, at kalorieindholdet kan variere afhængigt af størrelsen på ægget og hvordan det er tilberedt, f.eks. om det er steget i olie eller smør.

Dette er også en god grund til, at lave dine spejlæg i airfryer, da du her vil bruge mindre olie eller smør – eller slet ingen. På den måde vil det også være et sundere alternativ og indeholde mindre kalorier, end hvis du lavede spejlæg på panden med olie.

Et æg er også en god kilde til protein, vitaminer og mineraler, så det kan være en sund og nærende del af en varieret kost, uanset om du laver spejlæg eller blødkogte æg.

Hvor lang tid skal et spejlæg have?

Tiden det tager at lave et spejlæg afhænger af, hvordan du ønsker at have det tilberedt.

Hvis du ønsker et “sunny side up” æg (med blød kogt blomme), så skal det i airfryer ca. 3-5 minutter. Hvis du ønsker et lidt mere fast æg, kan du lade det stege i lidt længere tid.

Hvis du laver spejlæg i en pande, tager det ca. 2-3 minutter på medium varme, så blommen er blød, men ægget ikke flyder i fedtet. Det er vigtigt at tjekke ægget med jævne mellemrum, så det ikke bliver for fast eller for blødt.

Så i alt kan man sige, at det tager ca 2-5 minutter at lave et spejlæg, afhængig af hvordan du ønsker det tilberedt og hvilken metode du bruger.

Lækre spejlæg lavet i airfryer
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Spejlæg i airfryer

Sådan laver du lækre og nemme spejlæg i din airfryer
Forb. tid1 minute
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid6 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Verden
Keyword: Æg i airfryer, Spejlæg, Spejlæg i airfryer
Antal: 1
Kalorier: 78kcal

Ingredienser

 • 2 stk Æg

Sådan gør du

 • Tænd din airfryer og lad den varme op til 180 grader C
 • Slå dine æg ud i en lille form til din airfryer
 • Skær bagepapir ud, så det passer din airfryer og læg det i din airfryerkurv
 • Placer æggene forsigtigt på bagepapiret i din airfryer
 • Lad æggene stege i ca. 5-6 minutter, eller indtil æggene er faste i midten
 • Tag æggene ud af din airfryer og server dem straks, gerne med lidt salt og peber

2 kommentarer til “Spejlæg i airfryer | Nemme spejlæg tilberedt i airfryer”

 1. 5 stars
  punkt 6 står der: Tag æggene ud af fryseren og server dem straks. Jeg tænker at i gerne ville vide det.
  Det er nogle rigtig gode opskrifter. Tak for det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering